понеділок, 06 жовтня 2008 16:31

У Киргизії оголошено траур за жертвами землетрусу

7 жовтня в Киргизії оголошено днем трауру за жертвами землетрусу. Указ про це, як повідомляє "Интерфакс", підписав президент республіки Курманбек Бакієв.

Згідно з останніми даними, кількість загиблих досягла 72 осіб. Землетрус, що стався увечері 5 жовтня, зруйнував гірське село Нура в Ошській області Киргизії. Постраждали близько 100 місцевих жителів. У селі знищені майже всі будівлі. Рятувальники продовжують розбирати завали. Частина постраждалих вже евакуйована, ще 30 людей будуть доставлені в Ошську обласну лікарню увечері 6 жовтня.

Співчуття у зв"язку з численними жертвами висловив президент Росії Дмитро Медведєв. 7 жовтня в район події повинен вилетіти літак з російською гуманітарною допомогою.

Село Нура розташоване за 50 кілометрів від епіцентру землетрусу, що знаходився на території Таджикистану. Сила поштовхів там склала вісім балів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії оголошено траур за жертвами землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі