вівторок, 11 листопада 2008 08:36

У Кім Чен Іра стався другий інсульт

В результаті другого інсульту у лідера Північної Кореї частково паралізувало ліву руку і ногу, а також виникли проблеми з мовою.

Лідер КНДР Кім Чен Ір в кінці жовтня 2008 року переніс другий інсульт, в результаті якого у нього виникли проблеми з мовою, повідомляють у вівторок японські ЗМІ, посилаючись на інформацію, отриману від співробітників спецслужб США в Південній Кореї.

За їх даними, Кім Чен Ір, що проходить лікування в закритій клініці в Пхеньяні, протягом трьох місяців двічі переніс інсульт - в середині серпня і в кінці жовтня, повідомляє Lenta.ru. "В результаті другого інсульту у Кім Чен Іра частково паралізувало ліву руку і ногу, а також виникли проблеми з мовою", - цитує TokyoBroadcastingSystem слова представника американських спецслужб, ім"я якого не розголошується.

В той же час міністр у справах об"єднання в уряді Південної Кореї в інтерв"ю AFP заявив, що влада цієї країни не може підтвердити поширену японськими ЗМІ інформацію.

Офіційно влада КНДР категорично заперечує повідомлення про важке захворювання Кім Чен Іра, що з"явилися після того, як лідер Північної Кореї довгий час не з"являвся на публіці. ЗМІ КНДР з початку осені неодноразово публікували фотознімки і писали про відвідини Кім Чен Іром різних заходів. Проте всі поширені ними фотографії Ким Чен Іра не дозволяють точно встановити, коли вони були зроблені, а повідомлення про появу лідера Північної Кореї на публіці не можуть бути підтверджені незалежними джерелами.

На користь версії про важку хворобу Кім Чен Іра свідчить і візит в КНДР в жовтні відомого французького нейрохірурга Франсуа-Ксавье Ру (Francois-xavierRoux). Сам лікар підтвердив поїздку до Пхеньяну, проте заявив, що Кім Чен Ір не є його пацієнтом.

Зараз ви читаєте новину «У Кім Чен Іра стався другий інсульт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі