понеділок, 25 червня 2007 15:21

У Кенії з людей знімають скальпи і п"ють кров

В Кенії активізувала свою діяльність заборонена секта "Мунгікі". За визначенням члена кенійського парламенту Кихари Мванги, це таємне товариство, є чимось середнім між сицілійською мафією і вуличними бандами Чикаго, з домішкою окультизму.

Чутки про "Мунгікі" ходять по всій Кенії і тягнуть за собою низку смертей. За місяць в результаті активізації злочинності і в ході жорстоких поліцейських облав, спрямованих проти учасників цього товариства, загинуло більше 50 людей.

У поліції заявляють, що мета членів "Мунгікі" - дестабілізувати становище в країні напередодні президентських виборів в грудні, і покладають на них відповідальність за найогидніші злочини: відрубування ніг, зняття скальпів і поглинання людської крові каністрами. Державні чиновники звинувачують "Мунгікі" в тому, що вони організували цілу імперію здирства, а знущання з жертв - їх тактика залякування.

У місцевих газетах це явище називають "Загрозою Мунгікі". Вона виростає з безлічі соціальних проблем Кенії: племінних розбратів, політичних махінацій, убогістю і злочинністю. Вогнище всього цього - Матхаре, гігантський район трущоб і звалищ металобрухту, серед яких живуть півмільйона людей.

Матхаре - одна з незліченних кенійських трущоб, до якої в уряду не доходять руки. Тут немає ні поліцейських ділянок, ні пожежних кранів, ні доріг. Майже немає туалетів, а схили горбів усіяні купками свіжих відходів. Кіоски, сколочені з гнутого металу, обвішані рекламою - недбало намальованими від руки карлючками - парафіном для масляних ламп, бо, не дивлячись на те, що в сусідньому районі повно розкішних будинків, ночами освітлених не гірше за футбольні стадіони, у більшості жителів Матхаре електрики немає, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії з людей знімають скальпи і п"ють кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі