субота, 26 січня 2008 13:34

У Кенії воюють прихильники президента і опозиції: 25 загиблих за добу

У Кенії продовжуються міжетнічні зіткнення між племенами, що підтримують опозицію і прихильниками президента Кібакі. За останню добу загинули, щонайменше, 25 осіб.

Зіткнення почалися в четвер в місті Накуру провінції Ріфт-Валлі між представниками племен луо і календжін, що підтримують лідера опозиції Раїлу Одінгу, і етнічної народності кикуйю, звідки родом президент Мваї Кібакі.

Уряд Кенії ввів в цьому районі комендантську годину. Мирним громадянам було заборонено виходити з будинків з 7 вечора до 6 ранку.

Безлади в Кенії почалися після оголошення виборчкома Кенії про те, що перемогу в президентських виборах, що відбулися 27 грудня, отримав нинішній глава держави Мваї Кібакі.

Опозиція заявила, що результати виборів сфальсифіковані та закликала населення до масових акцій протесту, які жорстко пригнічували сили спецназу, армії та військової поліції. За час сутичок загинули майже 800 чоловік, ще 250 тисяч стали біженцями у власній країні, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Кенії воюють прихильники президента і опозиції: 25 загиблих за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі