вівторок, 29 січня 2008 13:19

У Кенії військові гелікоптери обстріляли мародерів

Три кенійські військові вертольоти у вівторок обстріляли натовп мародерів у місті Найваша (50 кілометрів на північний захід від Найробі), повідомляє агентство Франс Прес.

Повідомлень про жертви поки не надходило.

Після перемоги чинного президента на грудневих виборах, у Кенії вибухнула криза, почалися безлади, в яких загинули сотні людей.

Депутат кенійської опозиції Мелітус Вері був убитий у вівторок у своєму будинку. Поки неясно, чи має вбивство політичні мотиви, роспочато розслідування.

Вері, член парламенту від виборчого округу Ембакасі, був вибраний у ході виборів, що відбулися наприкінці грудня минулого року.

Криза в Кенії почалася після виборів, на яких перемогу отримав чинний президент Мваї Кібакі. Опозиція зажадала відставки президента, порахувавши вибори нечесними. У країні почалися безлади, що забрали життя понад 800 людей.

Як повідомляє ООН, переговори між лідером опозиції Раїлой Одінга і главою Кенії Мваї Кібакі пройдуть у вівторок за сприяння колишнього генерального секретаря ООН Кофі Аннана, який приїхав у країну для сприяння врегулюванню конфлікту, повідомляє .РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Кенії військові гелікоптери обстріляли мародерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі