четвер, 31 січня 2008 14:04

У Кенії вбито другого за тиждень депутата

Депутат кенійської опозиції Давид Кімутай Ту був застрелений у четвер у місті Ельдореті, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

"Він був застрелений в Ельдореті автоінспектором, як ми вважаємо. Обставини того, що сталося неясні. Криза в країні все більше й більше загострюється", – заявив представник опозиційного Оранжевого демократичного руху, членом якого був убитий депутат, Тоні Гачока.

Натомість агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на заступника начальника міської поліції Габріеля Куйї повідомляє, що причиною вбивства стали ревнощі – інспектор дізнався, що у Ту роман з його дівчиною, і коли побачив їх разом у автомобілі, став переслідувати машину опозиціонера на своєму мотоциклі.

"Він під"їхав до машини з того боку, де сиділа жінка і вистрілив двічі їй у живіт. Її партнер (Давид Кімутай Ту) попросив поліцейського не вбивати її, але той націлив на нього пістолет і чотири рази вистрілив у голову", – сказав Куйа.

Раніше на цьому тижні в Кенії застрелили ще одного депутата від Оранжевого демократичного руху. Причини його вбивства поки не з"ясовані.

Криза в Кенії почалася після виборів, на яких перемогу отримав чинний президент Мваї Кібакі. Опозиція зажадала відставки президента, порахувавши вибори нечесними. У країні почалися заворушення, що забрали життя понад 800 людей.

За даними ООН, переговори між лідером опозиції Раїлою Одінга і главою Кенії Мваї Кібакі пройдуть у вівторок за сприяння колишнього генерального секретаря ООН Кофі Аннана, який приїхав у країну для сприяння врегулюванню конфлікту, повідомляє .РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Кенії вбито другого за тиждень депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі