середа, 02 січня 2008 12:07

У Кенії в церкві живцем спалили щонайменше 30 людей

На заході Кенії продовжуються безлади. Тільки за добу там загинули 150-200 людей, зокрема 40 жінок і дітей згоріли живцем в результаті підпалу церкви.

У решті районів країни армія і військова поліція узяли ситуацію під контроль. У столиці Кенії Найробі вишикувалися довгі черги і спостерыгаэться дифыцит основних продуктів харчування.

Завчасно введені у всі великі міста країни збройні сили достатньо швидко справилися з масовими хвилюваннями, що захлеснули Кенію після того, як виборчком країни оголосив 30 грудня, що перемогу в боротьбі за президентське крісло здобув нинішній глава держави Мваї Кібакі, вихідець з племені кікую.

Його суперник від опозиції Раїла Одінга - представник іншого племені - луо. Уряд звинуватив прихильників Одінги в проведенні кампанії по етнічних чистках.

В результаті сутичок, що почалися після президентських виборів, в країні загинуло вже близько 250 людей, повідомляє британська телерадіомовна корпорація ВВС. Десятки тисяч кенійців були вимушені покинути свої будинки.

Один з найжахливіших інцидентів стався напередодні в церкві міста Ельдорет, де були спалені живцем щонайменше 30 людей, більшість з яких - діти.

Церква служила притулком для декількох сотень вихідців з племені кікую, до якого належить і президент Мваї Кібакі, який переміг на виборах з мінімальною перевагою.

Кенію вважають однією з найбільш стабільних африканських країн - з моменту проголошення незалежності в 1963 році їй вдалося уникнути серйозних громадянських конфліктів.

Однак, розкол, що зберігається, за племінною ознакою - 36-мільйонне населення країни розбите на більш ніж 40 етнічних груп - вважають головною проблемою Кенії, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії в церкві живцем спалили щонайменше 30 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі