четвер, 27 грудня 2007 08:07

У Кенії проходять вибори президента

По всій Кенії у четвер вранці відкрилися виборчі дільниці: майже 14 мільйонам кенійців належить вирішити, хто займе вищий державний пост на наступні п"ять років. Як очікується, вперта боротьба розгорнеться між нинішнім главою країни Мваї Кібакі і Раїлою Одінгою - колишнім союзником президента, що став лідером опозиції.

Останні опитування громадської думки показали, що розрив між Кібакі і Одінгою складає всього 2-3%, причому на користь останнього. Тому ім"я нового президента стане відоме лише тоді, коли буде підрахований голос останнього виборця.

І Кібакі, і Одінга, сказали, що приймуть поразку у чесній боротьбі. Якщо хтось з кандидатів, що програли, заявить про підтасовування на виборах, то, вважають експерти, внутрішньополітична обстановка в Кенії може загостритися, відзначає ІТАР-ТАСС.

Враховуючи те, що переважна частина населення Кенії - це легка на підйом молодь у віці 18-20 років, у разі поразки кожний з претендентів на пост президента зможе вивести на вулиці своїх прихильників, і тоді вже прогнозувати, за яким сценарієм розвернуться події, буде неможливо.

Виборчі дільниці закінчать свою роботу о 6 годині вечора за місцевим часом. Очікується, що попередні результати стануть відомі вже у п"ятницю, а остаточне ім"я президента буде названо у вихідні. Одночасно з президентськими у країні пройдуть парламентські вибори і вибори в місцеві органи влади, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії проходять вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі