пʼятниця, 18 січня 2008 11:42

У Кенії під час розгону поліцією демонстрацій загинули семеро людей

Лідер опозиційного Оранжевого демократичного руху (ОДР) Кенії Раїла Одинга призвав своїх прихильників у п"ятницю продовжити демонстрації, направлені проти президента країни Мваї Кібаки.

У четвер під час розгону демонстрацій, що пройшли в ряді кенійських міст, загинули сім чоловік. Власті заборонили проведення акцій протесту.

Р.Одинга звинуватив поліцейських в тому, що їхніми жертвами в четвер стали п"ятеро демонстрантів у столиці країни Найробі й ще двоє - в місті Кисуму. Зіткнення демонстрантів із поліцією також відбулися в містах Накуру і Елдорет. Власті "здійснюють криваві вбивства невинних", сказав Р.Одинга.

Напружена обстановка склалася в Кенії після парламентських і президентських виборів, що відбулися в кінці минулого року. Чинний президент Мваї Кібаки зумів добитися переобрання, тоді як опозиційний ОДР отримав більшість місць в парламенті.

Р.Одинга заявив, що результати президентських виборів були сфальсифіковані, після чого в країні почалися зіткнення між прихильниками цих політиків. В результаті загинули вже більше 600 чоловік, повідомляє Интерфакс-Украина.
Зараз ви читаєте новину «У Кенії під час розгону поліцією демонстрацій загинули семеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі