четвер, 20 грудня 2007 15:48

У Казахстані вкрали 60 кілометрів залізниці

Фінансова поліція Павлодарської області Казахстану порушила кримінальну справу про розкрадання державного майна в крупному розмірі. Йдеться про крадіжку залізничних колій недалеко від російськоо кордону.

З 2004 по 2007 роки на ділянці Валіханово-Мінкуль і Валіханово-Черлак були демонтовані і вкрадені більше 62 кілометрів рейок і шпал. При цьому державі було завдано збитку в півтора мільярди тенге (близько 12,4 мільйонів доларів).

Співробітники фінполіції пояснили, що раніше ці ділянки належали західно-сибірскій залізниці ВАТ "РЖД", а за угодою від 1996 року переходили Казахстану. "З часом через якісь неув"язки про ці шляхи забули, і почався їх незаконний демонтаж", - говорять слідчі.

На початку листопада 2007 року поліція затримала декілька фур, завантажених рейками і шпалами. Пред"явлені водіями документи про право розпоряджатися демонтованими шляхами, за даними правоохоронних органів, виявилися недійсними. В ході слідства поліція виявила на складах в Павлодарі більше 2,5 тисяч рейок і 15 тисяч шпал, що складає більше 17 кілометрів залізничної колії.

До махінацій з рейками, як з"ясувалося, причетна якась компанія, зареєстрована на підставне обличчя. Круг підозрюваних у цій справі, як заявляє фінансова поліція, вже визначений, повідомляє ІА "Казінформ".

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані вкрали 60 кілометрів залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі