субота, 04 жовтня 2008 11:26

У Казахстані пройдуть вибори до верхньої палати парламенту

У Казахстані сьогодні пройдуть вибори до Сенату - верхньої палати парламенту республіки, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Сенат парламенту Казахстану складається з 47 людей: по два представники від кожної області, міста республіканського значення Алма-Ати та столиці республіки Астани, ще 15 людей призначаються президентом.

В ході майбутніх виборів буде переобрано 16 сенаторів. Половина сенаторів обирається раз на три роки. Всього ж термін повноважень казахстанських сенаторів шість років.

4 жовтня належить обрати половину складу верхньої палати парламенту у зв"язку з закінченням конституційного терміну повноважень сенаторів, обраних у жовтні 2002 року.

Парламент Казахстану складається з двох палат - мажилісу та Сенату. Мажилісменів обирають на загальних виборах за партійними списками. Сенаторів - на спільному засіданні депутатів всіх представницьких органів влади.

Всього в республіці зареєстровано 37 кандидатів у депутати Сенату, всі вони візьмуть участь в майбутніх виборах.

Кожному кандидатові на проведення передвиборної агітації було виділено з республіканського бюджету по 250 тисяч тенге (2075 доларів). Крім того, кандидат міг створити власний виборчий фонд, загальна сума якого не повинна перевищувати 70 тисяч доларів. Всього ж з республіканського бюджету на проведення виборів виділено більше мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані пройдуть вибори до верхньої палати парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі