середа, 16 травня 2007 12:49

У Каннах відкривається ювілейний кінофестиваль

Ювілейний, 60-й кінофестиваль у Каннах пройде з 16 по 27 травня.

Фільмом відкриття заявлена нова робота гонконзького режисера Вонга Кар Вая "Мої суничні ночі" (My Вlueberry Nights) з Джудом Лоу і співачкою Норою Джонс - фільм, який ще місяць тому знаходився у стадії виробництва і який режисер обіцяв доробити до 16 травня.

Всього в конкурсній програмі бере участь 20 фільмів, зокрема три французьких - це "Пісні про любов" (Les chansons d"amour) Крістофа Оноре, "Стара коханка" (Une vielle maitresse) Катрін Брейа і "Скафандр і метелик" (Le scaphandre et le papillon) Жюліана Шнабеля.

У програмі фестивалю заявлено 17 іноземних фільмів. Серед них - "Пообіцяй мені це" (Zavet, або Promise Me This) Еміра Кустуріци, "Підтвердження смерті" (Death Proof) Квентіна Тарантіно, "Параноїдальний парк" (Paranoid Park) Гаса ван Сента, "Немає країни для людей похилого віку" (No Country for Old Men) братів Коенів, Дихання (Breaf) Кім Кі-дука та інші.

Журі повнометражних фільмів очолює режисер Стівен Фрірз - автор кінострічки "Королева", що стала минулого року у Великобританії крупним касовим успіхом. Крім нього до жюрі увійшли турецький письменник і нобелівський лауреат по літературі Орхан Памук, австралійська актриса Тони Колет, італійський кінорежисер Мазко Белочио, французький кінорежисер Мішель Пікколі та інші.

Всього на участь в програмі кінофестивалю цього року претендували 3 тисячі 983 фільми з 111 країни, з них тисяча 615 повнометражних фільмів, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Каннах відкривається ювілейний кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі