четвер, 24 травня 2007 13:38

У Каннах покажуть фільм про Литвиненка

Всесвітня прем"єра фільму російського документаліста Андрія Некрасова "Бунт: справа Литвиненка" пройде в Каннах в суботу 26 травня.

У екстреному прес-релізі керівництво фестивалю оголосило про своє рішення включити документальний фільм в офіційну програму. Двогодинна стрічка, що представляє авторську версію трагедії Литвиненка, була виготовлена німецькими продюсерами, а права на міжнародну дистрибуцію належать французькій компанії Rezo.

Представник Rezo підтвердив, що на прем"єру до Канн приїдуть творці фільму, Андрій Некрасов і Ольга Кінська, а також вдова Олександра Литвиненка, Марина.

Представник фестивалю, Жоель Шапрон, що займається російськими фільмами і програмами, повідомив, що Андрій Некрасов вів роботу над картиною до останньої хвилини і у організаторів не було впевненості, що демонстраційна копія фільму буде готова до показу. "Сьогодні, за три дні до показу, у нас ще немає копії!" - заявив Жоель Шапрон.

Андрій Некрасов був близьким другом Олександра Литвиненка і одним з небагатьох, що відвідували його в лікарні.

Як заявив Андрій Некрасов в інтерв"ю спеціальному фестивальному випуску журналу Variety, "робота над фільмом стала моїм особистим катарсисом, спробою справитися з шоком від втрати друга, померлого на моїх очах страшною смертю".

Приїзд Андрія Некрасова до Канн очікується в п"ятницю, повідомляє ВВС.




Зараз ви читаєте новину «У Каннах покажуть фільм про Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі