вівторок, 01 липня 2008 08:18

У Канаді перекинулася вантажівка з 12 мільйонами бджіл

На найбільшій автомагістралі Канади рано вранці в понеділок перекинулася вантажівка, що перевозила 1320 вуликів, в яких знаходилися близько 12 мільйонів медоносних бджіл.

В результаті аварії багато вуликів було пошкоджено, і бджолам вдалося вибратися назовні. За словами представника місцевих правоохоронних органів, деякі учасники дорожнього руху, зокрема мотоциклісти і власники кабріолетів, постраждали від укусів комах. У зв"язку з цим поліція була вимушена тимчасово закрити частину магістралі, на якій відбулася аварія.

Для того, щоб справитися з бджолами, що звільнилися, поліція удалася до допомоги декількох бджолярів і звернулася в міністерство сільського господарства Канади. У результаті було вирішено перенести ящики з вуликами поодинці в іншу вантажівку, підігнану на місце аварії.

Операцію по збору бджіл полегшили погодні умови: у момент аварії в районі події йшов дощ, а бджоли, за словами одного з бджолярів, неохоче літають в дощову погоду. Після того, як дощ закінчився, поліція створила навколо вантажівки водяну завісу, щоб комахи не змогли відлетіти.

За словами одного з бджолярів, якби бджолам вдалося відлетіти, вони, найімовірніше, загинули б, оскільки, на відміну від ос, шершнів і джмелів, медоносні бджоли не уміють будувати вулики, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді перекинулася вантажівка з 12 мільйонами бджіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі