четвер, 17 липня 2008 13:58

У Калінінградській області поставили пам"ятник шпротам

У місті Мамоново області Калінінграда встановлений пам"ятник шпротам. Він є двометровою мідною консервною банкою, з якої виплигують шпроти, причому одна з них - в короні, передає РІА Новости.

За словами глави муніципальної освіти Олега Шлика, який був ініціатором установки пам"ятника, подібна визначна пам"ятка допоможе привернути в місто туристів, а також символізує високу якість російської рибної продукції. Шлик відзначив, що в місті з 1949 року діє рибоконсервний комбінат, а тому Мамоново можна вважати батьківщиною вітчизняних шпротів.

Вперше з ініціативою установки пам"ятника шпротам градоначальник виступив два роки тому. Тоді передбачалося, що консервна банка буде виготовлена з бронзи, а її діаметр складе півтора метри. Збоку банки повинен був розташовуватися напис "виготовлено в Росії, на Мамоновському рибоконсервному комбінаті", що, на думку Шлика, повинно було розвінчати стереотип про те, що головним виробником шпротів є Латвія.

Вартість пам"ятника склала 500 тисяч рублів. Його автором став місцевий скульптор Федір Мороз, роботи якого встановлені також в Калінінграді і курортному місті Светлогорську.

На жаль редакції "Ленти.ру" не вдалося знайти зображення пам"ятника, офіційне відкриття якого відбудеться в суботу, 19 липня, в день міста. Тим часом на сайті місцевого рибоконсервного комбінату в переліку продукції шпроти не згадуються.

Мамоново знаходиться поряд з побережжям затоки Калінінграда Балтійського моря, приблизно за 50 кілометрыв від Калінінграда поряд з польським кордоном. До 1947 року місто носило німецьку назву Хайлігенбайль.

Зараз ви читаєте новину «У Калінінградській області поставили пам"ятник шпротам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі