четвер, 13 листопада 2008 08:59

У Каліфорнії влаштують "учбовий землетрус"

У Каліфорнії 13 листопада почнуться наймасштабніші в історії США навчання з ліквідації наслідків землетрусу, в яких візьмуть участь близько 5 мільйонів осіб.

Оперативним службам і жителям штату належить відпрацювати дії у разі землетрусу в 7,8 балів з епіцентром в розломі Сан-Андреас. Саме у цьому районі, за прогнозами сейсмологів, в недалекому майбутньому з великою вірогідністю може статися руйнівний землетрус, який приведе до загибелі 1,8 тисяч людей в південній частині штату і збитку в 200 мільйонів доларів.

У програму навчань входить відробіток евакуації жителів в безпечні райони після отримання сигналу про землетрус, який буде поданий о 10:00 13 листопада за місцевим часом. У цій частині навчань братимуть участь рядові жителі штату. Співробітникам оперативних служб належить продемонструвати навики проведення повномасштабної пошуково-рятувальної операції та надання медичної допомоги постраждалим від землетрусу.

Навчання, в яких планується задіяти близько 5 мільйонів осіб, стануть найбільшими в історії США. У Каліфорнії, розташованій в сейсмоактивній зоні, навчання з ліквідації наслідків землетрусу проводилися й раніше, але вони ніколи не носили такого масового характеру.

На відміну від США, в Японії, також розташованій в сейсмонебезпечній зоні, масштабні навчання щорічно проводяться вже протягом більш ніж 80 років - після того, як в 1923 році в результаті землетрусу в Токіо загинули 140 тисяч людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії влаштують "учбовий землетрус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі