середа, 31 жовтня 2007 09:25

У Каліфорнії одразу після лісових пожеж стався потужний землетрус

На американський штат Каліфорнія, що не встиг оговтатися від лісових пожеж, обрушилася нова стихія. У ніч з вівторка на середу тут стався землетрус магнітудою 5,6 балу за шкалою Ріхтера. Про це повідомив представник Центру геології США Том Маршалл. За його словами, підземні поштовхи відчувалися в 15 кілометрах від міста Сан-Хосе. Даних про потерпілих або руйнування немає, передає РИА "Новости".

Перший поштовх відчули жителі населених пунктів на схід від Сан-Хосе. За словами місцевих жителів, підземні поштовхи тривали приблизно хвилину.

Чак Грід, мер міста, поряд з яким стався перший поштовх, також сказав, що відомостей про руйнування не надходило.

Між тим дощова погода, яка встановилась в кінці минулого тижня в Каліфорнії, сприяє гасінню потужних лісових пожеж. До початку тижня були повністю ліквідовані 14 пожеж. У дев"яти районах пожежникам вдалося взяти під контроль від 25 до 97 відсотків площі вогню.

Всього за декілька днів у Каліфорнії вигоріло більше 200 тисяч гектарів лісу, спалено 2300 будівель, зокрема 1700 житлових будинків. Безпосередньо у вогні загинули 7 чоловік. Ще 7 пацієнтів лікарень померли від ускладнень під час або відразу після евакуації закладів.

Як говорять у агентстві з охорони довкілля, в результаті пожеж в атмосферу було викинуто стільки ж парникових газів, скільки викидають 440 тисяч автомобілів за рік.

Губернатор штату Арнольд Шварценеґґер пообіцяв, що власті зроблять все, аби знайти паліїв, на яких покладають провину за деякі з пожеж.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії одразу після лісових пожеж стався потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі