вівторок, 23 жовтня 2007 08:08

У Каліфорнії через пожежі евакуювали 250 тисяч людей

Більше 265 тисяч жителів евакуювалися з округу Сан-Дієго в Каліфорнії через загрозу лісової пожежі, яка вже знищила понад 40 тисяч гектарів лісу і чагарників, повідомляють місцеві ЗМІ. Губернатор штату оголосив надзвичайний стан у семи округах: Лос-Анджелес, Оранж, Ріверсайд, Сан-Бернардіно, Сан-Дієго, Санта-Барбара та Вентура, де на загал вирують 11 лісових пожеж.

"Ситуація продовжує погіршуватися. Є вірогідність, що вогонь дійде до узбережжя раніше, ніж його вдасться загасити. У нас горить більше будинків, ніж є людей і пожежних машин, щоб впоратися з вогнем. Багато хто втратить сьогодні свої будинки", – сказав журналістам глава пожежного департаменту Білл Метклаф.

За його словами, за ніч ситуація різко погіршала. "Ситуація погіршала настільки, що багато з нас і не припускали такого ще кілька годин тому", – сказав Меткалф.

Гасіння пожеж ускладнене сильним вітром – пожежні літаки не можуть піднятись у повітря. "Зараз наш ворог номер один – вітер", – сказав губернатор Шварцнеггер на прес-конференції.

За словами шерифа округу Сан-Дієго Білла Колендера, нинішня пожежа може стати найсильнішою за всю історію округу, сильнішою, ніж пожежа Седер, яка чотири роки тому забрала життя кількох людей і охопила територію понад 113 тисяч гектарів, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії через пожежі евакуювали 250 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі