неділя, 12 жовтня 2008 18:35

У Івано-Франківську відбулося віче УПА

Урочисте віче, присвячене 66-ій річниці створення Української Повстанської Армії, відбулося в неділю, 12 жовтня, в Івано-Франківську.

На заході були присутні представники Всеукраїнського об"єднання Свобода, Конгресу українських націоналістів, партії НС НУ, молодіжній скаутській організації Пласт.

Перед початком віче близько 80 ветеранів УПА пройшли центральними вулицями Івано-Франківська до Вічевому майдану, де і було проведено збори.

Виступаючи перед присутніми, лідер Всеукраїнського братерства воїнів ОУН-УПА Михайло Зеленчук відзначив, що за 18 років незалежності України ОУН-УПА так і не визнана воюючою стороною в Другій світовій війні, "хоча вона одна боролася за свободу і незалежність України".

"Наші парубки пускали собі кулю в лоб не за яку-небудь партію, а за Україну", - підкреслив він.

За його словами, зараз лише президент України Віктор Ющенко є гарантом української державності, "єдиним, в кому б"ється українське серце".

Він також нагадав про те, що торік ветерани ОУН-УПА змогли пройті Хрещатиком. "Цього року нам не радили туди йти, щоб не загострювати ситуацію в країні", - сказав Зеленчук.

Учасники віче пройшли до Меморіального сквера, де прошла панахида на могилах воїнів ОУН-УПА.

У музично-драматичному театрі увечері відбудеться святковий концерт для ветеранів УПА, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську відбулося віче УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі