понеділок, 28 липня 2008 08:48

У Італії знайдена гробниця 2600-річної давності

Італійські археологи виявили на східному побережжі країни поблизу населеного пункту Анкона гробницю, вік якої, за оцінками учених, складає не менше 2 600 років. Поряд з гробницею знаходяться зруйновані фрагменти тунеля, який, швидше за все, був одним із стародавніх торгових шляхів, що використалися торговцями для доставки товарів до побережжя.

Як повідомляє італійське інформагентство ANSA, в гробниці знайдено більше 650 стародавніх предметів, які були виготовлені не тільки на території сучасної Італії, але і в Греції, на півночі Африки і на Близькому Сході.

"Дане відкриття заповнює наш пропуск в археологічних даних, що стосуються ролі цього італійського регіону в історії Стародавнього Риму. Швидше за все, як торговий перевал цей регіон використовувався впродовж декількох сторіч", - розповідає археолог Джуліано де Марініс.

За його словами, за допомогою даного відкриття можна стверджувати, що вже 2600 років тому у Стародавнього Римі були дуже міцні торгові відносини з Єгиптом, Родосом, континентальною Грецією, а також палестинськими і анатолійськимі територіями, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Італії знайдена гробниця 2600-річної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі