четвер, 21 лютого 2008 13:46

У Італії у двох мафіозі конфісковано власності на 150 млн євро

 Італійська поліція конфіскувала розкішні вілли та іншу власність у двох "хрещених батьків" сицилійської мафії. Загальна вартість майна,  що відійшло державі, становить 150 млн євро.

Без нажитого злочинним шляхом багатства залишилися  Бернардо Провенцано і Сальваторе Ло-Пікколо, повідомляє  РІА "Новости" з посиланням на представника правоохоронних органів Італії.

Як пояснили в поліції, операція проти мафіозі під назвою Secrets business, була проведена за рішенням суду сицилійського міста Палермо.

Серед конфіскованого опинилися шикарні вілли на Середземноморському узбережжі під містом Трапані, розташованому на північному заході Сицилії за 100 кілометрів  від Палермо.

Подібні акції італійські правоохоронні органи останнім часом проводять досить часто. Наприклад, неділю тому фінансова гвардія сицилійського міста Сиракуза конфіскувала у ймовірного ватажка місцевої мафії Анджело Монако власність на 10 мільйонів євро.

У числі конфіскованого майна - кілька будинків, квартири, ангари і 52 одиниці будівельної техніки.

Слідчі стверджують, що цей підприємець, спираючись на підтримку організованої злочинності, забирав собі підряди, виграні на тендерах іншими фірмами.

Трохи раніше суд Палермо конфіскував власність, що належить арештованим босам коза ностри  вартістю понад 300 мільйонів євро: 14 фірм, 102 будинки, десять дорогих автомобілів і кошти на 44 банківських рахунках. Конфісковані будівлі, як правило, передають громадським і державним організаціям, що займаються соціальною підтримкою бідних громадян. На таких об"єктах розміщують невеликі виробництва, а на відібраних у мафії землях вирощують сільськогосподарську продукцію для дешевих супермаркетів.

Зараз ви читаєте новину «У Італії у двох мафіозі конфісковано власності на 150 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі