пʼятниця, 25 травня 2007 17:27

У Італії розроблено план захисту від літньої спеки

Міністерство охорони здоров"я Італії затрердило в п"ятницю комплекс оперативних заходів по захисту населення, перш за все літніх людей, від незвичайної спеки.

План Мінохоронздоров"я припускає, перш за все, впровадження національної системи попередження у вигляді щоденних листівок, які поєднуватимуть в собі різні метеодані з описом коефіцієнту смертності цього дня за минулі роки.

Ще одна група заходів, запропонованих Мінохоронздоров"ям, - це складання списків людей, які піддаються найбільшому ризику.

За твердженням медиків, далеко не всі літні люди знаходяться в групі ризику, а лише ті з них, хто страждає від різних патологій серця, це близько 10-20 відсотків всіх літніх людей країни. У жаркі літні дні їм приділятиметься особлива увага

Крім того, міністерство прийняло рішення про проведення інформаційних кампаній на телебаченні і радіо і запуску з 1 червня "зеленого номера", який прийматиме дзвінки громадян щодня з восьми ранки до восьми вечори, повідомляє ANSA.it.

Зараз ви читаєте новину «У Італії розроблено план захисту від літньої спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі