пʼятниця, 11 січня 2008 08:08

У іспанському гімні з"являться слова

Серед понад двох тисяч запропонованих варіантів тексту до державного гімну Іспанії вибрано один, найбільш відповідний, на думку представницького журі. Про це повідомив голові національного Олімпійського комітету Алехандро Бланко директор Інституту музичних наук Еміліо Касарес. Останній очолює журі у складі істориків, письменників, юристів і спортсменів, на яких було покладено завдання вивчити всі, що надійшли, варіанти тексту до державного гімну.

21 січня відбудеться урочисте засідання Олімпійського комітету Іспанії. На нім знаменитий тенор Пласідо Домінго виконає державний гімн країни в повному варіанті, зі словами.

Правда, для офіційного затвердження тексту потрібно буде ще виконати дві умови. По-перше, відібраний варіант має отримати не менш як 500 тисяч голосів іспанців. По-друге, потрібно прийняти окремий закон. Для цього слова до гімну внесуть на розгляд Генеральних кортесів (парламенту).

До складу журі входять Тереза Забелль, двічі олімпійська чемпіонка і віце-президент Олімпійського комітету Іспанії, викладач сучасної історії Хуан Пабло Фусі, колишній голова Конституційного суду Мануель Хіменес де Парга, композитор Томас Марко і викладач іспанської літератури Аурора Ехідо.

Гімн королівства існує майже два з половиною століття і більше відомий як Королівський марш або Марш гренадерів. З XVIII століття, за винятком епохи Другої Республіки (1931-1939 рр.), він виконувався без слів. Ініціатива доповнити музику словами належить національному Олімпійському комітету, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У іспанському гімні з"являться слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі