четвер, 21 лютого 2008 13:06

У Іспанії введено режим максимальної терористичної небезпеки

 У зв"язку із запланованими на 9 березня парламентськими виборами в Іспанії введений режим максимальної готовності до терористичних погроз, повідомляє AFP.

Передвиборна кампанія починається у п"ятницю, 22 лютого. Представник влади наголосив, що сили держбезпеки країни будуть повністю мобілізовані для моніторингу ситуації в штаб-квартирах партій, на зустрічах кандидатів з виборцями, у громадському транспорті, а також у торгових центрах і на спортивних заходах.

11 березня 2004 року ісламісти організували серію вибухів у мадридських приміських потягах. Загинула 191 людина, а ще понад 1800 отримали поранення. Восени 2007 року суд визнав винними двох марокканців і іспанця, що поставляли і перевозили вибухівку для терористів. Кожний з підсудних отримав по 40 тисяч років тюремного ув"язнення.

Водночас на початку лютого була припинена діяльність двох баскських політичних партій, що мали намір взяти участь у виборах 9 березня. Обидві організації звинуватили у зв"язках з політичним крилом терористичної організації ЕТА, забороненою партією "Батасуна".

Влітку  2007 року ЕТА оголосила про закінчення перемир"я укладеного з іспанською владою у березні 2006 року. Відтооді баскські сепаратисти організували кілька терактів, частину з яких попередила  іспанська поліція, повідомляє .Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії введено режим максимальної терористичної небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі