понеділок, 04 червня 2007 14:10

У Іспанії хірург перетворив праву руку на ліву

Відомий іспанський хірург Педро Кавадас вперше в світі зумів перетворити праву руку свого пацієнта на ліву. Операція пройшла в місті Валенсії, де працює цей медик. Він пояснив, що пацієнт позбувся лівої руки 40 років тому, а три роки тому переніс крововилив в мозок, який паралізував праву всю праву сторону його тіла.

Операція полягала в зміні положення великого пальця правої руки, а потім - в імплантації правої кисті в куксу лівої руки, що фактично перетворило праву верхню кінцівку цього чоловіка на ліву.

Трансплантація успішно пройшла 29 квітня, і в майбутні два дні пацієнт зможе покинути лікарню. Тепер йому належить посилено розробляти і тренувати нову руку.

Минулого року іспанські лікарі під керівництвом П.Кавадаса успішно пересадили обидва передпліччя і руки жінці з Колумбії, яких вона позбулася ще в 1978 році в результаті вибуху, події під час дослідів по хімії, повідолмляє газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії хірург перетворив праву руку на ліву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі