вівторок, 22 квітня 2008 15:08

У Ірландії дитині видалили здорову нирку замість хворої

Лікарі найбільшої в Ірландії дитячої лікарні переплутали сторону операції і помилково видалили дитині здорову нирку. Представники лікарні OurLady"sChildren"sHospital в Крамліні (Дублін) повідомили про свою помилку і принесли свої вибачення сім"ї постраждалого.

Тепер дитину, ім"я і вік якої не повідомляються, чекають регулярні процедури гемодіалізу - очищення крові за допомогою апарату "штучна нирка". У випадку, якщо вдасться знайти відповідного донора пацієнтові може бути трансплантована нирка. Проте така операція може проводитися, тільки якщо дитина вже досягла чотирилітнього віку, повідомив Марк Мерфі з Ірландської нефрологічної асоціації (IrishKidneyAssociation, IKA).

Фахівці вже назвали такий випадок безпрецедентним. У свою чергу, представники госпіталю пообіцяли розібратися в причинах інциденту і зробити все можливе відносно дитини. В даний час пацієнт вже виписаний з лікарні, але продовжує спостерігатися лікарями лікарні, повідомляє газета IrishIndependent.

Зараз ви читаєте новину «У Ірландії дитині видалили здорову нирку замість хворої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі