четвер, 11 жовтня 2007 08:47

У Ірані взятий у заручники студент із Японії

У Ірані в заручники взято 23-річного студента з Японії. Як заявили в четвер уранці офіційні представники МЗС Японії, хлопець, що самостійно подорожував Іраном, був захоплений у заручники в понеділок на південному сході країни, повідомляє AFP. Яке угруповання бойовиків узяло на себе відповідальність за викрадення японця, зовнішньополітичне відомство поки що не уточнило.

Міністр закордонних справ Японії Масахіко Комура повідомив, що власті країни намагаються отримати по дипломатичних каналах повну інформацію про інцидент і добитися звільнення молодої людини.

Власті Ірану підтвердили факт захоплення японця в заручники. За даними японської радіомовної корпорації NHK, іранському уряду відомо, яке угруповання взяло студента в заручники, ця інформація вже передана в МЗС Японії. Уряд Японії готується направити до Ірану групу співробітників спецслужб, які займатимуться звільненням студента.

Зовнішньополітичне відомство Японії у зв"язку з подією звернулося до громадян країни з проханням утриматися від поїздок в південно-східну частину Ірану, що межує з Пакистаном і Афганістаном.

У серпні 2007 року, нагадує AFP, в цьому регіоні Ірану зникли безвісти двоє громадян Бельгії. Були підозри, що бельгійці захоплені в заручники одним із угруповань бойовиків, що діють в цій частині країни, проте через декілька днів іноземців знайшли живими і здоровими, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Ірані взятий у заручники студент із Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі