середа, 11 квітня 2007 13:35

У Ірані вийде фільм і книга, присвячені затриманим британцям

Найближчим часом в Ірані будуть випущені документальний фільм і книга, що розповідають про захоплення 15 британських моряків, повідомляє Reuters з посиланням на зроблену у вівторок заяву представника влади Ісламської республіки.

За словами чиновника, творіння іранських документалістів розповість світу про умови утримання моряків в полоні, розкриють подробиці їх допитів і даних на них зізнань.

Іранець упевнений, що документальна картина і книга стануть справжніми хітами на ринку.

Нагадаємо, що затримані біля водного ірано-іракської кордону моряки зізналися, що вторглися на територію Ірану і попросили за це у влади країни пробачення. Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад пробачив британців, після чого вони благополучно відбули на батьківщину.

Повернувшись до Великобританії, моряки заявили, що дали позитивні свідчення під тиском і розповіли про методи, за допомогою яких іранці добилися від них потрібних ним свідчень. Так, британці скаржилися на те, що їх тримали в одиночних камерах і лякали судом за порушення межі.

Після того, як Міністерство оборони Сполученого королівства дозволило колишнім полоненим продати їх історії ЗМІ, моряки змогли отримати значні гонорари за свої розповіді національним друкарським виданням і телеканалам. Так, єдина серед затриманих іранцями жінка, Фей Терні, отримала від таблоїду The Sun і телеканалу ITV 100 тисяч фунтів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Ірані вийде фільм і книга, присвячені затриманим британцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі