середа, 17 жовтня 2007 18:35

У Іраку звільнили 350 полонених на честь закінчення Рамадану

Американські військові відпустили 350 полонених іракців як жест доброї волі з нагоди закінчення священного для мусульман місяця Рамадан. За словами представника американських військових в Іраку Анджели Вебб, вік більшості колишніх полонених - 35-40 років, в середньому вони провели в ув"язненні близько року.

У американському полоні все ще залишається близько 25 тисяч жителів Іраку. Терміни знаходження в ув"язненні для більшості їх них не визначені, і їм не було надано право на захист в суді або трибуналі.

Присутній на церемонії звільнення в"язнів віце-президент Іраку Адель Абдул Махді висловив думку, що "абсолютна більшість увязнених були невинні".

"Всі повинні попрацювати над тим, щоб центри змісту пленних покинули все ті, хто не робив поганого і був несправедливо полонений. Ми повинні зробити так, щоб у в"язницях залишилися тільки злочинці, ті, що дійсно заслуговують покарання", - цитують американські ЗМІ слова іракського віце-президента, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку звільнили 350 полонених на честь закінчення Рамадану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі