понеділок, 26 листопада 2007 13:22

У Іраку розстріляли родину редактора опозиційного інтернет-видання

Невідомі розстріляли 11 родичів головного редактора опозиційного інформаційного інтернет-сайту Shabeqat Akhbar al-Iraq, який освітлює політичні події в Іраку, передає агентство Франс Прес у понеділок із посиланням на повідомлення журналіста. "Вчора вранці четверо озброєних людей напали на дім моєї родини в Багдаді. Усі мешканці будинку були вбиті: дві моїх сестри, їхні чоловіки та їх семеро дітей у віці від п"яти до десяти років", – повідомив у інтерв"ю агентству Діа аль-Кавваз, який вже 20 років живе в Німеччині.

Видання, що виходить арабською мовою, відоме критичною спрямованістю відносно уряду прем"єр-міністра Іраку Нурі аль-Маліки, а також засудженням американської окупації.

"Ми – група журналістів, що втекли з Іраку за політичними мотивами, – розповідає аль-Кавваз. – За Саддама Хусейна мене звинувачували в американізмі, я тікав до Німеччини, а сьогодні мене називають саддамістом".

Сам аль-Кавваз звинувачує в причетності до вбивства активістів угрупування "Бадр", яка вважається озброєним крилом шиїтської партії Вища рада ісламської революції Іраку.

"Місяць тому мені загрожували бойовики Бадр", – стверджує журналіст.

За даними міжнародної організації, що базується у Франції, "Репортери без кордонів", від початку американського вторгнення в березні 2003 року в Іраку загинули 206 співробітників ЗМІ, з них 46 чоловік стали жертвами насильства цього року, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку розстріляли родину редактора опозиційного інтернет-видання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі