вівторок, 21 серпня 2007 09:08

У Іраку починається суд над 15 соратниками Хусейна

Вищий кримінальний суд Іраку у вівторок проведе перше засідання у справі про жорстоке придушення армією і силами безпеки повстання шиїтів на півдні Іраку в 1991 році, повідомила іракська газета Аль-Мада.

Обвинувачеі 15 представників вищих ешелонів колишньої іракської влади. Серед них двоюрідний брат Саддама Хусейна Алі Хасан ель-Маджід, більше відомий за прізвиськом Хімічний Алі, яке він отримав за застосування хімічної зброї проти курдів, екс-міністр оборони Іраку Султан Хашім Ахмед, а також колишній глава іракської розвідки Сабір Абдель Азіз Ад-Дурі.

На лаву підсудних у справі про придушення повстання шиїтів також сядуть племінник колишнього іракського диктатора та колишній глава загальної безпеки Іраку Сабааві Ібрагим аль-Хасан, колишній особистий секретар Саддама Хусейна Абед Хамід Хмуд і колишній начальник штабу іракської армії Хусейн Рашід.

Уряд Саддама Хусейна впав 17 квітня 2003 року. Американці та їх союзники по коаліції встановили контроль над усією країною до 1 травня 2003 року. 30 грудня 2006 року Саддама Хусейна стратили, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку починається суд над 15 соратниками Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі