понеділок, 28 січня 2008 08:44

У Індонезії відкриється конференція ООН з боротьби з корупцією

Друга сесія Конференції держав–учасниць Конвенції ООН проти корупції (КОПК) відкриється в понеділок на індонезійському острові Балі, повідомив оргкомітет зустрічі. Згідно порядку денному форуму, представники 107 країн, що ратифікували КОПК, розглянуть хід виконання Конвенції, що набула чинності в грудні 2005 року, включаючи питання про попередження корупції і криміналізації, про міжнародну співпрацю, зокрема в поверненні активів.

Очікується, що учасники сесії приділять особливу увагу проблемі створення механізмів проведення огляду ходу реалізації Конвенції. Вони також зосередяться на обговоренні практичних питань боротьби з корупцією та її попередження, боротьбі з підкупом національних та іноземних посадовців, відмиванням злочинних доходів, а також питаннях приведення державами-учасниками свого законодавства і нормативних актів у відповідність з Конвенцією.

Конвенція проти корупції була схвалена Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року і набула чинності 14 грудня 2005 року. На даний момент її підписали 140 країн, ратифікували 107.

Документ, зокрема, регламентує взаємну правову допомогу держав-учасників, видачу осіб, що скоїли корупційні злочини, заходи щодо припинення операцій, арешту і конфіскації доходів від злочинів, співпрацю правоохоронних органів, включаючи обмін інформацією, спільне проведення розслідувань, взаємодію в матеріально-технічному забезпеченні правоохоронної діяльності.

Одночасно з другою сесією конференції держав–учасників КОПК на Балі пройдуть бізнес-форум "КОПК як нова ринкова сила", медіа-форум "Висвітлювати корупцію чесно" і форум "Діячі мистецтв за чесність".

Друга сесія завершиться 1 лютого.

Перша сесія Конференції держав–учасників Конвенції ООН проти корупції відбулася 10-14 грудня 2006 року в Йорданії, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Індонезії відкриється конференція ООН з боротьби з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі