вівторок, 13 січня 2009 14:49

У Індонезії розпочався суд над 10 терористами

Суд над десятьма змовниками-терористами, яких звинувачують в підготовці вибухів в місцях скупчення туристів і на об"єктах інфраструктури і сприянню терористам почався у вівторок, 13 січня в Індонезії.

Всі підсудні були заарештовані в червні-липні 2008 року на острові Суматра, при обшуку поліцейські виявили 20 готових до застосування саморобних вибухових пристроїв. У 150-сторінковому обвинувальному висновку йдеться про те, що підсудні планували здійснити вибухи в кафе і інших людних місцях, а також готували замахи на християнських священиків.

Поліція вважає, що члени злочинного осередку були тісно пов"язані з бойовиками екстремістської організації "Джемаа Ісламія". Один із змовників проходив військову підготовку в Афганістані в 2000 році, де особисто зустрічався з лідером "Аль-Каїди" Осамою бін Ладеном.

Один з найвідоміших терактів в Індонезії стався 12 жовтня 2002 року, коли в результаті вибуху у нічному клубі загинули 202 людини, в основному іноземні туристи. У жовтні 2008 року організаторам вибуху був винесений смертний вирок, тоді ж було опубліковано лист, в якому засуджені закликали всіх мусульман до помсти і пообіцяли, що їх соратники продовжать вибухи, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Індонезії розпочався суд над 10 терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі