четвер, 13 вересня 2007 08:24

У Індонезії новий потужний землетрус у 7,9 бала (ФОТО)

Новий потужний землетрус магнітудою 7,9 за шкалою Ріхтера стався у четвер на південному заході індонезійського острова Суматра. Другий землетрус стався через 14 годин після попереднього поттужного землетрусу у тому ж районі. Про жертви і руйнування повідомлень немає.
В Індонезії зроблено попередження про небезпеку цунамі. Воно загрожує в першу чергу узбережжю островів Суматра, Ява, а також австралійським Кокосовим островам. У проміжок від одного до трьох годин хвиля може ударити по Андаманським і Нікобарським островам, Шрі-Ланці, повідомляє Метеорологічне управління Японії.

Центр землетрусу знаходився на глибині 10 км під дном моря,  за 189 км на північний захід від міста Бенгкулу, на узбережжі Суматри. Цей підземний поштовх відчувався і в Сінгапурі, де, за словами очевидців, розгойдувалися висотні будинки, повідомляє ІТАР-ТАСС.

У середу біля  південно-західного узбережжя Суматри вже сталася серія потужних землетрусів. Найсильніший з них мав магнітуду 8,2 за шкалою Ріхтера. У зоні стихійного лиха двічі оголошувалася тривога у зв"язку із загрозою цунамі. Спровокована розгулом стихії приливна хвиля заввишки близько 50 см була зафіксована у індонезійському порту Паданг, проте незабаром попередження було зняте.

 За уривчастими відомостями, у місті Бенгкулу, з населенням понад 1,6 млн. осіб, загинуло близько десятка місцевих жителів. Близько 100 чоловік поранено. Зруйновані десятки будинків, під уламками яких можуть знаходитися люди. Телефонний зв"язок з Бенгкулу перерваний, пише Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Індонезії новий потужний землетрус у 7,9 бала (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі