четвер, 13 березня 2008 12:40

У Індії заарештували сотню протестуючих тибетців

Індійська поліція затримала понад сотню тибетських активістів, що мали намір пройти маршем до кордону Тибету, повідомляє 13 березня CNN.

Учасники ходи, що почався два дні тому в індійській резиденції Далай-лами Дхарамсале (Dharamsala), були оточені поліцією на межі району Кангла в штаті Хімачал-прадеш. Активістів, що скандували "Свободу Тибету!", садили в поліцейські автобуси. Поліція, проте, не застосовувала до демонстрантів грубої сили.

Раніше влада Індії оголошувала, що не дозволить прихильникам незалежності Тибету мітингувати поза межами району Кангла, в якому проживають більшість зі 130 тисяч тибетських емігрантів, а також знаходиться уряд Тибету у вигнанні (у Дхармасалі).

Проте представники активістів заявили, що жодні дії індійської влади не зупинять мітингуючих і вони знайдуть спосіб відновити ходу до Тибету.

Виступи проти китайської окупації Тибету почалися 10 березня, в 49-ту річницю втечі Далай-лами зі Лхаси після невдалого повстання. Тибетські емігранти в Китаї, Непалі і в Олімпії (Греція) протестували проти репресій, що проводяться КНР у Тибеті. 10 березня з різкими заявами відносно політики КНР виступив сам Далай-лама.

Тибетські активісти сподіваються, що проведення в серпні Олімпійських ігор у Пекіні стане приводом для світової спільноти переконати владу КНР змінити свою позицію відносно Тибету, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Індії заарештували сотню протестуючих тибетців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі