неділя, 10 червня 2007 17:31

У Індії шукають родича йєті

Влада округу Західні горби Гаро в штаті Мегхалая на північному сході Індії, поблизу кордону з Бутаном і Бангладеш, почали офіційну перевірку повідомлень місцевих селян про те, що в їхніх краях завівся загадковий монстр, що нагадує сніжну людину. Селяни називають чудовиська "Мандебурунг", що в перекладі означає "чоловік джунглів".

Експертам належить встановити правдивість розповідей місцевих жителів про волохатих гігантів, яких вони бачили протягом останніх декількох років, але особливо часто - в останній місяць. Один з очевидців стверджує, що, збираючи дрова в лісі, бачив ціле сімейство "мандебурунгів": двох дорослих особин і двох дитинчат.

Місцеве туристичне співтовариство Ачик стверджує, що володіє безліччю фотографій відбитків ніг "Мандебурунгів", їхніх лігов, а також зразками їхньої шерсті, яку планується відправити на аналіз ДНК. Раніше в ході пошуків "Мандебурунгів" був відкритий Сходовий водопад заввишки більше тисячі метрів і один з найпротяжніших в Південній Азії комплексів сталактитових печер.

Передбачається, що "Мандебурунг" може бути рівнинним родичем йєті, що живе, згідно легендам, в горах Непалу і Тибету. Аналогічні легенди існують в Австралії (там загадкові істоти називаються йові) і Північній Америці (бігфути і сасквачі), повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Індії шукають родича йєті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі