субота, 24 листопада 2007 10:40

У храмах та мечетях Криму поминають жертв Голодомору

У православних храмах Криму проходять служби, а в мусульманських мечетях - молебні, присвячені пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як повідомили у прес-службі Ради міністрів Криму, завтра, 24 листопада, в сімферопольському кафедральному Соборі св. Петра і Павла відбудеться панахида, яку відслужить митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар. У панахиді візьмуть участь члени Радміну і президії Верховної Ради автономії, громадськість.

Потім в Храмі рівноапостольних князів Владимира і Ольги Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату відбудеться реквієм пам`яті жертв Голодомору. Після цього на соборній площі храму пройде панахида за участю духівництва, прихожан і мирян УПЦ Київського патріархату і Української Греко-Католицької Церкви.

Крім того, 24 листопада в регіонах півострова відбудеться загальнонаціональна акція "Запали свічу!". "У населених пунктах автономії пройдуть жалобні заходи в пам`ять загиблих від Голодомору, будуть приспущені державні прапори і обмежені розважальні заходи", - говорять в Радміні. У всіх регіонах і містах Криму 24 листопада о 16.00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання. У цю хвилину буде припинено рух громадського і приватного транспорту в населених пунктах (з подачею відповідних звукових сигналів). Потім, о 16 годині 02 хвилини, кримчан закликають запалити свічки на згадку про загиблих.

У кримських музеях і бібліотеках організовані виставки, присвячені трагічним подіям голодоморів в Україні, проходять лекції, уроки пам`яті з демонстрацією тематичних документальних фільмів. У навчальних закладах півострову проходять "круглі столи" на теми: "Історія свідчить", "Трагедія українського народу", "Не замовкають дзвони пам`яті", "Сторінками історичних архівів", "Жахи Голодомору 1932-1933 років". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У храмах та мечетях Криму поминають жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі