середа, 16 січня 2008 17:23

У ході операції "Цунамі" СБУ порушила 49 кримінальних справа

СБУ продовжує здійснювати заходи для припинення порушень чинного законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Про це повідомив прес-центр СБ України на своєму офіційному веб-сайті.

За час проведення спеціальної операції "Цунамі" (станом на 10 січня 2008 року) порушено 49 кримінальних справ, складено 11 адміністративних протоколів про корупційні діяння. Загальний економічний ефект спецоперації становить понад 67,3 млн. грн., з яких 36,2 млн. грн. стягнуто в дохід держави.

3 січня 2008 року УСБ України в Луганській області порушено кримінальну справу стосовно громадянина України, який з використанням автомобільного транспорту без державних реєстраційних номерних знаків, намагався перемістити поза митним контролем вантаж дитячого одягу загальною вартістю понад 400 тис. грн.

Найбільш поширеними механізмами незаконного переміщення товарів через митний кордон України, що виявлені у результаті спецоперації, є заниження фактурної вартості, фальсифікація країни походження та відправника задекларованих вантажів, у тому числі з порушенням прав інтелектуальної власності.

На даний час СБ України здійснює перевірку законності ввезення на митну територію України з Туреччини через Одеський морський торгівельний порт партії парфумерних виробів відомих світових брендів у кількості 60 тис. одиниць із заявленою митною вартістю у 25 тис. доларів США. За наявними даними, зазначені товари на території Туреччини не виробляються, а мінімальна вартість однієї одиниці продукції становить 45 доларів США. Таким чином загальна сума недоотримань від сплати необхідних платежів та зборів становить 3,7 млн. грн.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У ході операції "Цунамі" СБУ порушила 49 кримінальних справа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі