пʼятниця, 16 травня 2008 19:49

У Харкові виявили ще одну жертву "донецької вакцини"

14 травня у Харкові була госпіталізована студентка одного з вузів, жителька міста Донецька, якій 12 травня цього року було проведено щеплення в Донецьку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на заступника голови облдержадміністрації Ігоря Терехова.

У зв"язку з ситуацією, повідомляє Терехов, дострокове щеплення від кору та краснухи у Харківській області проводитися не буде.

Щодо здійснення цієї роботи у встановлений МОЗ України термін – з 26.05.2008 року, відповідне рішення про проведення щеплень на території Харківської області обласною державною адміністрацією буде прийняте лише після отримання обгрунтованих висновків комісії Міністерства охорони здоров"я України.

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 27.02.2008 р. N348-р та наказів Міністерства охорони здоров"я України від 03.04.2008 р., N178, від 18.04.08 р., N212 та 213, починаючи з 26 травня 2008 року, в Україні мала розпочатися масова вакцинація громадян у віці від 16 до 29 років від кору та краснухи. За рекомендаціями МОЗ України, регіонам, у разі готовності відповідних служб та за умов належного матеріально-технічного забезпечення, було запропоновано розпочати щеплення достроково.

Внаслідок щеплень, які розпочаті в Донецькій області з 5 травня ц.р., мали місце ускладнення стану здоров"я молодих людей, включаючи один летальний випадок. На цей час в закладах охорони здоров"я Донецької області, за даними всеукраїнських ЗМІ, перебуває 18 осіб, погіршання стану здоров"я яких попередньо пов"язують із проведеними щепленнями. Випадки госпіталізації молодих людей після проведених щеплень зафіксовані і в інших областях України, повідомляє сайт ОДА, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові виявили ще одну жертву "донецької вакцини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі