четвер, 12 лютого 2009 17:43

У Харкові у 41 дитини виявлена нетипова реакція на пробу Манту

У Харкові у 41 дитини виявлена нетипова реакція на пробу Манту

У Харкові виявлено ще 28 дітей з нетиповою реакцією на пробу Манту.

Як повідомляє сайт Харківської міської ради з посиланням на заступника міського голови Харкова, директора департаменту охорони здоров"я і соціальних питань Ігоря Шурму, окрім 13 дітей, які відразу відреагували на пробу, виявлено ще 28 випадків з параклінічними ознаками реакції.

Таким чином, нетипова реакція виявилася у 41 дитини. За даними міської влади, проба робилася турбекуліном виробництва компанії "Біолек" (Харків).

"Ми провели нараду з науковцями і практикуючими лікарями, у яких така реакція викликала велику занепокоєність. Зараз виданий наказ з управління охорони здоров"я про припинення туберкулінодіагностики до з"ясування всіх причин. А також ми звернулися з листом до міністра охорони здоров"я і до голови обласної адміністрації з повідомленнями про припинення туберкулінодіагностики і проханням дати вказівки щодо подальшого використання цієї вакцини", - сказав І.Шурма.

Заступник міського голови підкреслив, що туберкулін купується за кошти державного бюджету. До Харкова поступило 65 700 доз туберкуліну виробництва компанії "Біолек". Аналіз вакцини повинна провести та організація, яка купила вакцину, тобто Міністерство охорони здоров"я, вважає міська влада.

Нетипова реакція виражалася в тому, що у дітей починався головний біль, запаморочення, нудота, іноді на місці самої проби відразу виникала припухлість.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Харкові у 41 дитини виявлена нетипова реакція на пробу Манту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі