неділя, 29 квітня 2007 14:44

У Харкові горів готель "Харків": постраждали двоє людей

Вчора у Харкові в другому корпусі готелю "Харків" сталася пожежа, повідомили в МНС.

Коли пожежні прибули до будинку готелю, вони виявили, що з вікон 7 поверху з боку двору вириваються язики полум"я.

Будинок був повністю знеструмлений, охорона готелю й пожежні оперативно евакуювали з нього 15 людей.

Під час ліквідації пожежі співробітники МНС виявили поверхом нижче в зоні задимлення працівників готелю - чоловіка й жінку - які були непритомні. Їх госпіталізували з отруєнням до токсикологічного відділення лікарні.

За попередніми даними, вогонь виник у коридорі, після чого поширився на сусідні приміщення. Загальна площа пожежі становила 60 кв метрів.

"У будинку - дерев"яні перекриття й перегородки, і якби вчасно нам не сповістили про цю пожежу, то наслідки були б набагато серйозніші", - сказав перший заступник начальника управління Олександр Волобуєв.

Пожежу загасили протягом години.

Як розповів представник адміністрації готелю, на поверсі, де сталася пожежа, розташовувалася перукарня й офіси різних організацій. Адміністрація готелю готовить поверх до капітального ремонту, орендарі виїжджають із приміщень, вивозять звідти своє майно.

За попередніми даними, на момент початку пожежі на поверсі людей не було.

Корпус готелю, що потерпів від вогню й води, був застрахований. Причина пожежі і збитки встановлюються.

Готель "Харків" (колишній "Інтернаціонал") побудовано в 1935 році в стилі конструктивізму за проектом архітектора Григорія Яновицького. Його проект був відзначений Золотою медаллю на Всесвітній виставці 1937 року в Парижі.

Будинок - пам"ятник архітектури, пишуть  Украинские новости.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові горів готель "Харків": постраждали двоє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі