четвер, 07 червня 2007 11:52

У Хайлігендаммі почалося перше засідання саміту "вісімки"

У німецькому курортному місті Хайлігендамм почалося перше засідання саміту "великої вісімки". Зустріч проходить в комплексі Курхаус.

Ранкова сесія лідерів Росії, Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції і Японії присвячена проблемі економічного зростання і відповідальності в світовому господарстві ("хайлігендаммський процес").

Лідери "вісімки" стали збиратися біля комплексу "Курхаус" за півгодини до початку зустрічі.

Першими практично одночасно приїхали прем"єр-міністр Японії Сіндзо Абе і його італійський колега Романо Проді.

Всі гості проходили по довгій червоній доріжці до білого маєтку з колонами, біля яких їх зустрічала господиня саміту канцлер ФРН Ангела Меркель.

Останнім в особняк приїхав новий президент Франції Ніколя Саркозі, для якого цей саміт перший.

Привітавшись з Саркозі, канцлер Німеччини з президентом Франції пройшла в будинок. Через декілька хвилин всі лідери "вісімки", що приїхали на зустріч, знову вийшли на ґанок, щоб їх могли зняти фотографи. Потім лідери пройшли в залу засідань, де зайняли місця за круглим столом. Путін сів праворуч від Меркель, Буш - ліворуч.

Глави країн G8 на першому засіданні обговорять питання глобальних економічних тенденцій, дисбалансів в розвитку глобальної економіки і способи мінімізації цих дисбалансів.

За традицією, зустрічі лідерів "вісімки" проходять без участі журналістів. Не стане вийнятком і саміт в Хайлігендаммі - трансляція засідання в прес-центр здійснюється без звуку і продовжиться всього декілька хвилин.

Сьогодні лідери держав і урядів G8 проведуть ще два пленарні засідання, а також зустрінуться з представниками "молодіжної вісімки, що паралельно проходить у Вісмарі. Молодь розкаже про своє бачення проблем глобалізації і їх вирішення, в центрі уваги знаходитимуться теми "Африка" і "Зміна клімату", боротьба з СНІДом та сучасні виклики світовій економіці.

За робочим обідом лідери G8 обговорюватимуть наболілі питання світової політики, в першу чергу іранську проблему, близькосхідне врегулювання, проблему Косово і боротьбу з міжнародним тероризмом, повідомляє РІА Новости.



Зараз ви читаєте новину «У Хайлігендаммі почалося перше засідання саміту "вісімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі