понеділок, 16 квітня 2007 16:52

У Гвінеї літак врізався в будівлю держтелерадіо

Винищувач ВВС Гвінеї потерпів катастрофу в понеділок на околиці столиці країни Конакрі. Літак МІГ-21 врізався в крило будівлі державного радіо і телебачення цієї країни в Західній Африці.

Будівля загорілася, на місце інциденту прибули пожежні бригади. За даними міської влади, ніхто не постраждав, а пілоти винищувача встигли катапультуватися, повідомляє "Інтерфакс".

За свідченням очевидців, літак впав на дах телецентру. "Гвінейський військовий літак врізався в дах. У будівлі почалася пожежа", - повідомила Reuters тележурналістка Макале Соумех з місця події. За її словами, працівники телецентру встигли евакуюватися.

ТБ-центр розташований через дорогу від комплексу посольства США в Гвінеї. Прес-секретар посольства повідомив Reuters, що ніхто із співробітників підкомісії не постраждав.

Звільнившись від колоніального управління Франції, Гвінея, будучи найбільшим в світі експортером алюмінієвої руди, збудувала тісні зв"язки з Москвою, яка поставила до Гвінеї декілька МІГ-21.

У 2004 році повідомлялося, що в Гвінеї розбився єдиний літак МІГ-21, що є на озброєнні у ВВС країни. "Це був єдиний літак такого типу, який у нас був. Літак МІГ-21 був придбаний ще в СРСР", - заявили тоді в міністерстві оборони Гвінеї, повідомляє Newsru.com.
Зараз ви читаєте новину «У Гвінеї літак врізався в будівлю держтелерадіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі