четвер, 02 березня 2023 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР заявили про початок звільнення Росії

У ГУР заявили про початок звільнення Росії
Представник ГУР Андрій Юсов припускає, що у Росії буде більше ексцесів. Фото: eastnews.ua

Події у селі Сушани Брянської області Росії не є початком громадянської війни.

Ймовірно, подібне буде відбуватися у РФ і надалі. Про це сказав представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Але для росіян це може бути початок звільнення власної країни, спокутування злочинів держави і режиму.

"Чи буде це громадянською війною – не знаю. Зрештою, у нас немає такого завдання. У нас є завдання звільнити нашу територію. Так чи інакше, це має спричинити трансформацію і демократизацію Росії, знищення режиму Путіна і притягнення злочинців до відповідальності", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов заявив про появу антифашистів-ополченців у Росії

Російські пропагандисти не змогли узгодити єдину версію. Казали про розстріляні авто із сім'ями, про заручників, дітей та інше.

Юсов вказав, що Росія – це "нестабільне утворення". Всередині там є величезна кількість складних невирішених питань, суперечностей і конфліктів. Тому повстання й повалення режиму є закономірним розвитком ситуації після повномасштабного вторгнення.

"Враховуючи те, що вся РФ в історичному контексті – це абсолютно штучне утворення, яке підкорило багато територій та поневолило багато народів. Там де тонко – там і порветься", – сказав Юсов про регіони, де можуть бути заворушення.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк назвав події у Брянській області Росії "класичною провокацією" росіян.

Про провокацію противника заявили і в Генштабі Збройних сил України.

1 березня російські пропагандистські ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію, що на територію Брянської області нібито зайшла українська ДРГ.

Тим часом в мережі з'явилися перші відео, попередньо, з Брянської області. На них озброєні чоловіки називають себе бійцями "Російського добровольчого корпусу". Кажуть, що "прийшли не як ДРГ, а як визвольна армія". Закликають росіян "боротися з путінським режимом".

Зараз ви читаєте новину «У ГУР заявили про початок звільнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі