пʼятниця, 05 вересня 2008 10:55

У Грузії відбудеться виїзне засідання Ради НАТО

У Грузії відбудеться виїзне засідання Ради НАТО
Засідання Ради НАТО відбудеться 15-16 вересня в Грузії, повідомили в п"ятницю "Інтерфаксу" в грузинському МЗС.

На виїзне засідання Ради до Грузії прибуде і генеральний секретар Альянса Яаап де Хооп Схеффер.

Як заявив журналістам представник Грузії в НАТО Реваз Бешидзе, до виїзного засідання Ради НАТО, що було заплановано кілька місяців тому, буде створена спеціальна комісія НАТО-Грузія.

"Відбудеться засідання цієї комісії, на якій буде вироблено сумісну заяву", - сказав Реваз Бешидзе.

Як стало відомо "Інтерфаксу" від джерела в МЗС Грузії, засідання Ради НАТО може відбутися в Батумі і в ньому візьмуть участь до 150 представників Північноатлантичного альянсу.

За інформацією джерела, на засіданні Ради головним питанням буде можливість вступу Грузії в НАТО.

Тим часом глава комітету російської Держдуми з міжнародних справ Костянтин Косачов висловив думку, що візит делегації Ради НАТО на чолі з генсеком альянсу Яапом де Хооп Схеффером до Грузії, що відбудеться у вересні, в нинішній ситуації слід розцінювати як підтримку агресії Тбілісі проти Південної Осетії.

"У нинішній загостреній конфліктній ситуації будь-яка поїздка в одну країну без відвідин іншої завчасно є вираженням політичній позиції, політичної підтримки", - заявив "Інтерфаксу" в минулий четвер Костянтин Косачов.

Він відмітив, що приїхати до Москви охочих зараз значно менше. "І головна причина, напевно, в тому, що кожен приїзд до Москви означає отримання інформації, яку важко спростовувати і яка не вписується в кліше, заздалегідь встановлене для себе західними політиками", - відмітив глава комітету, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії відбудеться виїзне засідання Ради НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі