пʼятниця, 27 червня 2008 20:00

У грузинському парламенті з"явилася перша опозиційна фракція

Парламентська опозиція внесла в п"ятницю до канцелярії найвищого законодавчого органу Грузії заявку на реєстрацію першої опозиційної фракції, яка називатиметься "Сильна Грузія, - християн-демократи".

У фракцію, яку очолить Георгій Тортладзе, входять 12 депутатів як від Християн-демократичного руху, так і від блоку "Об"єднана опозиція: Національна рада - Праві", зокрема, Георгій Таргамадзе, Георгій Ахвледіані, Дмитро Леван Вепхвадзе, Николоз Лаліашвілі, Магда Аникашвілі, Раті Маїсурадзе, Роман Марсагишвілі, Карло Копаліані,Лордкипанідзе, Георгій Цагарєїшвілі, Паата Давітая.

Як заявив на брифінгу Тортладзе, незабаром на основі фракції буде створена і парламентська меншість, лідером якої стане Георгій Таргамадзе.

Фракція після реєстрації буде представлена парламенту на найближчому позачерговому засіданні.

"Сильна Грузія - християн-демократи" - третя по рахунку фракція в новообраному парламенті. Своя фракція у більшості і мажорітарів. У фракцію "Регіони Грузії - мажорітарії" входять 17 депутатів.

У єдину опозиційну фракція не увійшов депутат від Об"єднаної опозиції - лідер партії "Картулі даси" Джонді Багатурія.

Парламентська опозиція, що створила фракцію в парламенті Грузії, не виключає, що у вересні зможе створити ще одну опозиційну фракцію.

Зробити це дозволяють поправки, внесені до регламенту парламенту, згідно з якими чисельність фракції скоротилося з 7 до 6 депутатів.

Проте ця поправка вимагає конституційних змін, які будуть здійснені восени, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У грузинському парламенті з"явилася перша опозиційна фракція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі