середа, 10 жовтня 2007 12:23

У грудні-січні лікарі прогнозують епідемію грипу

За прогнозами медиків, в Україні епідеміологічний поріг грипу буде перевищений у грудні-січні. Про це заявив на прес-конференції в середу в Києві перший заступник міністра охорони здоров"я, головний державний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

"Це буде середнього рівня епідемія грипу на території України в сезон 2007-2008 року", - заявив С.Бережнов.

Кажучи про вакцинацію проти грипу, С.Бережнов відзначив, що вакцини поступають до України, але, на жаль, вони не закуповуються за державні кошти. "Їх купують за рахунок місцевих бюджетів. Є відповідна ухвала і розпорядження", - відзначив він.

За його словами, щорічно вакцинується невелика група людей - близько 1 млн чоловік, плюс-мінус невеликий відсоток, оскільки вакцина недешева. Вакцина російського виробництва коштує від 25 до 30 грн, європейського - більше 30 грн.

"Ми не чекаємо ніяких надзвичайних ситуацій..., але на тлі грипу можуть виникнути інші інфекції", - заявив Бережнов, відзначивши, що за випадків грипоподібних захворювань може виникнути більше 100 видів вірусів.

С.Бережнов відзначив, що інфекційними захворюваннями в Україні щорічно хворіють від 8 до 10 млн чоловік, 90-95% цих випадків припадає на гострі респіраторні захворювання або грип, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У грудні-січні лікарі прогнозують епідемію грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі