неділя, 04 березня 2007 13:43

У Греції забиратимуть до армії навіть студентів стаціонарного навчання

Міністерство оборони Греції має намір посилити правила призову на військову службу.

Планується призивати молодих людей у віці 18 років, скасувавши відстрочення для тих, хто поступив у вищі учбові заклади. Планується також ввести добровільний призов для дівчат, які мають бажання служити в армії.

Причинами посилення призовної політики є ідеологія правлячої правоцентристської партії.

Проблеми з призовом у грецьку армію пов"язані зі скороченням числа призовників через демографічний спад. Велике число студентів, які навчаються в університетах країни і за кордоном, не підлягають призову, багато молодих людей визнаються непридатними до служби за станом здоров"я.

У Греції служба в армії обов"язкова для всіх чоловіків, окрім тих, хто страждає на достатньо серйозні захворювання або психічні розлади, а також гомосексуалістів.

У січні цього року в Греції вибухнув скандал, коли стало відомо про те, що 29 тисячам громадян країни надали сумнівні відстрочення і звільнення від армії. Міністерство оборони обіцяло розслідувати цю справу до кінця, проте ніякої інформації про хід розслідування з того часу не надавалося, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Греції забиратимуть до армії навіть студентів стаціонарного навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі