вівторок, 27 листопада 2007 09:37

У Греції страйкують працівники ЗМІ

У вівторок у Греції проводиться 24-годинний страйк працівників державних і приватних ЗМІ на знак протесту проти планів уряду здійснити реформу пенсійної системи. У акції бере участь об"єднане Афінське інформаційне агентство – Македонське агентство новин, яке не передаватиме жодних повідомлень з 6 ранку сьогодні до 6 ранку середи. До протесту новинарів приєдналися представники "паперових" і ефірних ЗМІ: за рішенням Всегрецької федерації союзів редакторів ЗМІ, протягом доби державними й приватними теле- і радіокомпаніями країни не передаватимуться випуски новин, репортажі та інформаційні передачі з Греції і з-за кордону, а в середу не вийдуть газети, включно з безкоштовними. Також журналісти мають намір бойкотувати прес-конференції, брифінги, зустрічі та інтерв"ю. Натомість, представники Союзу редакторів щоденних газет Афін проведуть у вівторок мітинг, а також марш до міністерства зайнятості та соціального захисту Греції і парламенту країни.

Журналісти протестують проти наміру уряду внести істотні зміни до пенсійної системи країни. Суть цих змін полягає в тому, що уряд збирається шляхом об"єднання скоротити число пенсійних фондів зі 150 до, приблизно, 20. При цьому відомо, що "багатий" пенсійний фонд журналістів буде об"єднаний зі значно менш надійними пенсійними фондами терапевтів, інженерів і юристів, які у минулому стикалися з фінансовими проблемами.

Що ж до рішення уряду, то воно мотивоване тим, що через процесу старіння населення і зростання тривалості життя, пенсійній системі країни загрожує протягом 15 років банкрутство, якщо її не почати реформувати негайно, повідомляє Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «У Греції страйкують працівники ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі