пʼятниця, 01 лютого 2008 11:31

У готелі з мінусовою температурою можна переночувати за $1000 (ФОТО)
6

За образом і подобою знаменитого шведського крижаного готелю створено крижаний готель у Квебеку (Канада). Він називається Ice Hotel Quebec-Canada. У першу зиму на його будівництво знадобилося 12 000 тонн снігу і 400 тонн льоду. Щозими в перших числах січня квебекський готель відбудовується наново, зберігаючи колишнє розташування кімнат і висоту стелі 5,4 м.

У Ice Hotel Quebec-Canada 32 номери – зокрема класу люкс; знаменитий Absolut Ice Bar, де подають горілку "Абсолют" у крижаних стаканах, а також сауна, нічний клуб, кінотеатр.

Готель визнано екологічно-чистим, оскільки він повністю зроблений з льоду та снігу, з оригінальними картинами на стінах і меблями, вирізаними з крижаних глиб.

Крижаний готель влаштовано за принципом термоса, тому навіть у холодний день, коли зовні мінус 28, температура всередині не опускається нижче за позначку мінус 4. Тим, хто залишається на ніч, видають теплі спальні мішки, розраховані на сон просто неба при температурі мінус 30, в яких любителі холоду ночують на крижаних ліжках, покритих кількома оленячими шкурами.

Дорослим відвідини готелю, включаючи екскурсію з гідом, обходяться в $20, підліткам – в 15, а діти до 12 років зможуть оглянути готель безкоштовно. А щоб пожити в "крижаній хатинці", доведеться викласти суму серйозніше – від $500 до $1000.

Гостей готель приймає з грудня по квітень.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У готелі з мінусовою температурою можна переночувати за $1000 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі